Centraal maar toch vrij wonen

Haarzicht is een nieuwe woonwijk, grenzend aan Vleuten en Haarzuilens. De rijke geschiedenis, de natuur en het Oer-Hollandse cultuurlandschap met weilanden en wilgen geven dit gebied een uniek karakter. De nieuwe wijk Haarzicht is ontworpen met behoud van archeologische, en natuurlandschappelijke elementen zoals het Bosje van Goes. Uw toekomstige woonplek is een plek om zuinig op te zijn.

kersen-smal

Heerlijke omgeving

Natuur en groen zijn vlakbij: in minder dan een kwartier fietsen staat u in het Máximapark, het groene hart tussen Vleuten en De Meern. Hier kunt u wandelen, skaten, hardlopen, bootje varen en van de natuur genieten. Op slechts 30 autominuten ligt het Zeisterbos, een oud bos met een bijzondere bodembegroeiing en een grote variëteit aan vogels. Boeren uit de omgeving onderhouden het landschap. En u kunt bij hen verse streekproducten kopen zoals geitenkaas, limousinvlees, kersen, appels en peren. In de nabije omgeving vindt u de Haarrijnse plas (een recreatieplas waar bij mooi weer onder toezicht kan worden gezwommen), Golfclub G.C. de Haar (qua natuurschoon een van de mooiste golfbanen van Nederland) en de Hamtoren.

meisje-keuken

Centraal gelegen en uitstekende bereikbaar

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de dorpskern van Vleuten of het Winkelcentrum Vleuterweide. Hier zijn zowel alle bekende ketens vertegenwoordigd alsook de plaatselijke slager, bakker en groenteboer. Heeft u behoefte aan een groter aanbod in winkels? De diverse busverbindingen en station Vleuten maken het mogelijk om in no time in het centrum van Utrecht te staan. Daarnaast zit je binnen twee minuten op de A2 en N230. Met drie basisscholen in de nabijheid heeft u ook voldoende keus om de kinderen onderwijs te bieden die bij ze past. In het nieuwbouwproject Haarzicht wordt een basisschool opgenomen met kinderopvang. Aan sportvoorzieningen ook geen gebrek. Er zijn diverse verenigingen in de direct omgeving.

kasteel-de-haar

Over historie gesproken

Wist u dat baron Étienne van Zuylen in 1891 het gehele dorp Haarzuilens liet verplaatsen omdat hij vond dat het te dicht bij het kasteel lag? Het werd herbouwd op de plaats waar het nu staat. Landgoed Haarzuilens met het Kasteel de Haar en Castellum Hoge Woerd liggen op fietsafstand van Haarzicht. Laatstgenoemde is een reconstructie van een Romeins fort. Hier kunt u terecht voor een theatervoorstelling en kunt u genieten van een lunch of diner.